РОДЖЪР УОЛФ

Здравей!
Казвам се Роджър.
Роджър Роджър Уолф, защото според моята спасителка съм приличал на вълк. Аз не съм виждал вълци, но щом приличам на тях значи са готини. Аз съм още малък и затова, когато попаднах на голямата улица малко се обърках: докато се усетя и ме връхлетяха ръмжащи чудовища с огнени очи. Бяха огромни и непощадни, а от опашките им бълваше задушлив пушек. Едно от тях се опита да ме ухапе, но аз отскочих встрани. Да, но се оказах на пътя на второ - сниших се, почти залепнах за земята, в противен случай рискувах да бъда размазан от туловището на звяра.
Тогава се появи Тя - с разпилени коси, само по риза в мразовитата вечер. Застанала на средата на широката улица, тя започна да маха с ръце, а дългите й ръкави се издигаха като криле на птица. За миг забравих за схватката със зверовете, омагьосан от странното видение. Но не беше видение - жената продължаваше да стои пред мен, а уродливите чудовища бяха замръзнали и онемели. Усетих как се надвесва над мен, нещо ми говореше, но аз не можех да разбера и дума, сетне ме издигна във въздуха - високо над опасната улица. Доверчиво се отпуснах в ръцете й и усетих топлината на мама. Или почти.
РоджърНастаниха ме в дома й, където се запознах с нейните кучета. Те ме приеха с любопитство, така че трябваше надълго и нашироко да им разказвам за премреждията си. Скоро разбрах, че не мога да остана в този дом, който да си призная страшно ми харесва. Направиха ми снимки и трябваше да кажа нещо за себе си, за да се представя. Добри хора ще видят колко съм храбър, макар и още 3-месечно кутре и може би ще поискат да живеем заедно.
Дали наистина някой ще ме хареса!?
А, забравих да ти кажа, че от схватката с чудовищата имам само малко охлузвания от премятането по асфалта, но Спасителката каза, че козината ми ще стане още по-хубава. Лекарите ми дадоха хапче за обезпаразитяване и ме ваксинираха, за да съм още по- храбър. Така че съм направо страхотен!
Поздрави от мен и новите ми приятели! Тук има и телефон, само че не ми дават да се обаждам. Но ти пробвай: 58 83 87 или 0888 638 586
И ако не се видим, запомни от мен, че кучетата искат единствено да бъдат твои приятели, така че: бъди добър с тях!
Роджър Уолф,
Фен на АФА