АФА В ПОМОЩ НА ЖИВОТНИТЕ

12. За първи път Правителството на България подкрепя официално идеите на АФА за хуманно отношение към животните в България. февруари 2006 г.
11. За първи път започва официалното изготвяне на проектозакон за защита на животните - в работната група са включени представители на природозащитниците. февруари 2006 г.
10. За първи път проверка на природозащитниците е на път да прекрати договор на общината с незаконноработеща фирма за умъртвяване на кучетата в София. януари 2006 г.
9. За първи път Европейският съюз подкрепя официално идеите на АФА за хуманно отношение към животните в България. ноември 2005 г.
8. За първи път над 250 участници в МЪЛЧАЛИВО ШЕСТВИЕ, проведено в знак на протест срещу нарушената Конституция на Република България, нарушената Европейска конвенция №125, нарушените права на животните - София 4 октомври 2005 г.
7. За първи път призив за утвърждаването на кастрацията като основен метод в закона за ветеринарномедицинската дейност получава подкрепа от хиляди приятели на животните от цял свят. август-октомври 2005 г.
6. За първи път Номинациите на АФА "Най - големият Малък Приятел на Животните" BLFA-2004 се провежда извън столицата: децата от Елин Пелин се състезават в три нови категории: Рекламен агент; Зоодетектив и Екополицай. октомври 2004 г.
(на снимката зоодетективите от с. Габра)

5. За първи път проверки на общинския изолатор за кучета в София с участието на АФА, ДАРА и студентите, в резултат на което са установени груби закононарушения. август и септември 2004 г.
4. За първи път в България са кастрирани 420 кучета само за 22 дни. Юни - юли 2004 г.
3. За първи път Националната ветеринарномедицинска служба в България издава разрешително за работа с улични животни на международен екип, участващ в проекта, реализиран от АФА и ДАРА в община Елин Пелин. юни 2004 г.
2. За първи път Европейски партии подкрепят природозащитниците в България за мораториум върху избивяането на бездомните кучета до приемането на закон за защита на животните.(конференция на Зелените в Рига - май 2004 г.)
1. За първи път генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба одобрява проекта за София на АФА и ДАРА, с което недвусмислено се утвърждава метода "кастрация" като гаранция за постигането на трайни резултати. април 2004 г.