ЛЕТЯЩИТЕ

ПРОЕКТ "РОБИНС"

КОНТРОЛ ВЪРХУ РЕДОВНОТО САНИРАНЕ НА КАСТРИРАНИТЕ УЛИЧНИ КУЧЕТА
Д-р Василев и Михаела от АФА консултират приятелите на кучето Мини за необходимостта от редовната профилактика квартал "Гоце Делчев"
Женя от АФА попълва талона на кучето Вики, което е доведено за преглед от Таня - неговата приятелка квартал “Надежда -3“ За намаляване на рисковете от заразяване с кучешка тения и други чревни паразити, предавани на човека от кучетата, Фондация "АФА-България" предприема превантивни мерки, необходими за поддържането на здравния статус на уличните кучета. Ежеседмично се организира "летяща бригада" - направление от проекта "Робинс". Провежда се в почивен ден, в различни райони на столицата: Сътрудници на "АФА" нанасят данните в регистър, който съдържа информация за извършените задължителни ветеринарномедицински мероприятия - обезпаразитяване и ваксиниране против бяс.
Все повече граждани настояват за поставяне и на многовалентна ваксина. Така те ги предпазват и от остро – заразните кучешки болести. По време на “летящите бригади” могат да се получат безплатни консултации за грижите, които ще осигурят добро здраве на кучетата. Барбара Рютинг депутат от Баварския Ландтаг заедно с АФА на Летяща бригада, през юни 2005 година квартал Мотописта В екипа на “АФА” задължително присъства лекар, който извършва обстоен медицински преглед на четириногите ни приятели. С подпис и печат той отразява във ветиринарно медицинските паспорти на съответните кучета извършените медицински манипулации. Гражданите, които съхраняват паспортите на кучетата, имат ангажимента да ги подсигурят за преглед от екипа на “Летящата бригада”, като се явят на мястото и в часа, определени предварително от координаторите на съответния район.
Urska Markelj - представител на RSPCA за Източна Европа на Летяща бригада заедно с АФА през август 2005 г. квартал Лозенец
За реализирането на "Робинс" съдействат и сродни организации под мотото "Грижа за хората чрез защита на животните".

Д-р Стоянов - председател на Българското дружество за защита и опазване на животните поставя серум против гана на кучето Шина, кастрирано преди месец от Tierhilfe Suden квартал Редута

Целта на проекта “Робинс” е кучето да не представлява опасност за здравето на човека – стъпка напред в усилията на фондация “АФА-България” за изграждането на един по-добър свят, където между човека и животните ще има хармония и уважение. В Мисионерската дейност на АФА се включват доброволци, сред които и децата.

Фондацията организира ежегодни мероприятия, посветени на децата, които желаят да помагат на животните: 22 април - Световния ден на Земята и 4 октомври - Денят за защита на животните се честват с провеждането на "Еко-чай на открито" и Номинации "Най-големият малък приятел на животните", които с помощта на обичани певци и артисти се превръщат в истински празници за деца и възрастни.Алина, Александра, Koнстантин и Петя активно помагат на АФА. Алина и Александра - “Най-Големият Малък Приятел на Животните” за 2000 и 2001 г. квартал Изгрев

Проектът носи името на кучето Робин, на което Афа-България посвещава свои разкази от поредицата "Кучетата на АФА" През зимата на 1998 г. Робин спасява човек. Две години по-кьсно на 24.12.2000 г. Робин е прострелян в гръбнака, в резултат на което настъпва частична пареза на задните крайници Робин е настанен в дома на Аксиния председател на АФА.

Робин е настанен в дома на Аксиния председател на АФА.
В резултат на усилията на АФА Робин отново може да ходи.