АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП - НОВИНА януари 2008


НОСТАЛГИЯ ПО ИЗОЛАТОРИТЕ

 

24 януари 2008 година.

Ден, в който православната църква почитта паметта на жена, наречена Ксения.

Ден, в който хората би трябвало да си спомнят за достойните дела на Преподобната.

С какво ще запомним този ден след години ние - Приятелите на животните? Последен опит в Българския Парламент да унищожат метода "TNR", регламентиран в закона за защита на животните за овладяване на кучешката популация.

Е, опитът остана неуспешен, но затова пък носталгията по изолаторите надделя и се приеха предложенията на социалистите за "телени ограждения извън населените места", наречени "временни приюти", за да могат все пак общините, които изберат "новата стара схема за злоупотреба с обществените средства" да унищожават резултатите, постигнати от общините, които ще работят по метода"TNR".

Опитаха се и успяха - пак Те - да осакатят максимално метода с предложения в последния момент и странно, но пак Те се пребориха за пълна прозрачност на дейностите във "временните приюти", регламентирайки постоянен достъп на природозащитниците до тях. Дали това ще помогне да не се повтори сценария на "Мъртвата зона" ще покаже бъдещето. Бъдещето ще покаже кой от Те е имал право и кой от Те ще успее да продължи напред.

Ето така България се сдоби за първи път със закон за защита на животните - хилавичък, неуверен, но въпреки ударите, които го осакатиха, той си остава наша рожба и ние - ХОРАТА трябва да го научим да проходи!

Така че, Приятели, залавяйте се за работа!

Оставете другите да се хвалят по света какъв закон са сътворили и да вдигат чаши за наздравица!

Нас ни чака работа!
Просто ПРОДЪЛЖАВАМЕ!
Да, както досега!
Без умора!
Без сълзи! - моля ви, нямаме време за това.
Без страх!

Дълъг път извървяхме до закона на АФА-България и продължаваме.

Защото животните така и не разбраха, че българите са приели закон, който да ги брани: ловният сезон е в разгара си, избиват уличните кучета в изолаторите, ловни дружинки изкарват селските кучета в полето, за да ги разстрелят, тровят кварталните кучета, зазиждат живи котки в мазетата, връзват дворни кучета с метър верига на открито под снега, дъжда и вятъра, за да им пазят по-добре имотите...

Ако не искаме това да продължава така, да се залавяме за работа! Защото ни чака много работа!

Аксиния Боснева
председател на АФА-България