АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП-НОВИНА януари 2014

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАЛЪК ПРИЯТЕЛ
НА ЖИВОТНИТЕ - BLFA

Номинациите на АФА за деца

НЕКА ЗАПОЧНЕМ НОВАТА 2014 година с добра новина: АФА обявява началото на конкурсите за категориите на Номинациите за деца „Най-Големият Малък Приятел на Животните – BLFA”, а те са „Еко-патрул”, „Еко-художник” и „Еко-пиар”. В конкурсите могат да участват всички деца от 4 до 16 навършени години, които в духа на Европейските ценности полагат усилия за превръщането на света в по-добро място за живеене, като опазват природата и нейните обитатели – животните. През 1999 година е приет Документ, с който животните в Европейското право получават статут на същества, способни да чувстват болка и страдание, както и положителни емоции. Нелепото твърдение, че те са „вещи”, завинаги остава в миналото, поне за цивилизования свят. През същата година стартират и първите Номинации на АФА за деца „BLFA”, спечелени от 13- годишната Вики от София. През 2004. Форумът прераства в национален конкурс, а победителят е 15-десет годишния цигулар Бинго от община Елин Пелин.

ОЧАКВАМЕ ВИ МАЛКИ ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ!
За да се включите е необходимо да направите само няколко стъпки.
НА ДОБЪР ЧАС!

 

Със съзнанието за отговорната Мисия на хуманното образование* да се превърне Етиката на добро отношение и не-насилие в начин на живот, АФА има амбицията да включи Номинациите “Най-Големият Малък Приятел на Животните” в световната история на хуманното образование като първия по рода си международен конкурс за деца.

Както казва американският писател и редактор на „Animal people” Мерит Клифтън в своето приветствие към участниците в проекта на АФА за хуманно образование „АлВи”, стартирал на 19 април 2007 година: „Всяка нация е имала своите образци на милосърдие и добро поведение. В България още през X–ти век е живял приятелят на животните и вегетарианец Свети Иван Рилски, в чест на когото е построен Рилския манастир. За съжаление винаги се намират хора, които в безсилието от собствените си слабости, изливат гнева си върху други, по-слаби от тях. А жертвите на подобно насилие обикновено са жени, деца и преди всичко животни...”

* Образованието за защита на животните се нарича хуманно образование, което е съществена част от образованието по етика. Основната цел е да се развие отговорно отношение в обществото, за да се зачитат всички живи същества – хора, животни и околна среда, в която живеем.

     

Начало | Новини | За нас | Хронология | Акциите на АФА | Летящите | Кампании | Обяви | Архив

АФА-БЪЛГАРИЯ © 2000-2006