АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП-НОВИНА април 2012


ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

 

 

Като в изкривено огледало приятелите на животните са заклеймявани като врагове на Човека, а правата на животните – потъпквани. На 17 Април земеделското министерство превръща Наредба № 41 за приютите в ръководство за малтретиране на животните.

Този незаконен акт превръща България от страна с най-модерния закон за защита на животните в Европа до общество, което в разрез с европейските стандарти, приема за нормално да затваря в 21-ви век кучетата в телени ограждения с контейнери за трупове, защото набутаните там хиляди животни ще се избиват едни други до смърт, ще умират от глад и жажда, от студ или жега...

Достъпът до тези „каторги” е забранен.

Лъжа се оказват обещанията на земеделския министър по време на януарския протест, където той демонстрира воля за адекватно поведение, като се среща с протестиращите.

Само три месеца по-късно, докато в Европа тече процес на завишаване изискванията за хуманно отношение към животните, земеделският министър дава ход с подписа си на кучешките „каторги”. Бездомните животни ги очаква масово варварско изтребление, а управниците се опитват да вържат ръцете на техните защитници.

Докато „Обществен контрол и защита на животинте” от Пловдив атакуват Наредбата в съда, депутати от политическа партия ГЕРБ продължават войната срещу животните, подета от техния министър, като предлагат изменения на Закона, с които лишават животните от защита. Ще успеят ли опитите да се заличи един от основните принципи на демокрацията – прозрачност на действията и граждански контрол?

Протестите продължават. На 20 Април Черно шествие тръгва от „Кристал”, за да издигне глас срещу предприетия от властите геноцид над животните и техните приятели. АФА успява да срещне Премиера Бойко Борисов с Делегация на протестиращите. На срещата Министър-председателят на РБългария обещава да бъдат заличени „каторгите” - местата за временно настаняване на кучета, рекламирани като „Депа” от вероятния автор на тези концлагери - столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Само няколко часа по-късно започва ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО за организациите с активното участие на земеделския министър и столичната кметица. Организациите са разделени на:

Организации - партньори на Столична община, подписали Договор „ да не вредят със свои ... изказвания на доброто име ...” на общината.

Организации – приятели на животните, които отстоявайки правата им, се изправят срещу властите, нарушаващи законите.

 

Разкъсаното от съкилийниците си куче Нели, с опасност за живота, е настанено в частна клиника, благодарение на доброволци.

Но Бианка от столичния квартал „Сухата река”, хвърлена в субсидирания от общината приют Горни Богров, нямаше шанса да оцелее.

 

 

Защитниците на животните са лишени от основното си право да бъдат в помощ на животните.

Протестът на 24 януари 2012г.(4 години от приемането на Закона) пред Министерстото на земеделието и храните.


 
„Играта свърши” - заявяват приятелите на животните на Протеста от 20 Април
  АФА информира протестиращите за обещаното от Премиера сформиране на Работна група с участие на организациите за ремонт на езуитската Наредба.
     

Начало | Новини | За нас | Хронология | Акциите на АФА | Летящите | Кампании | Обяви | Архив

АФА-БЪЛГАРИЯ © 2000-2006