АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП-НОВИНА април 2014

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАЛЪК ПРИЯТЕЛ
НА ЖИВОТНИТЕ НА ЖИВОТНИТЕ - BLFA

Номинациите на АФА за деца

 

На 12 април АФА събра първите кандидати за конкурса в категорията „Еко-патрул”. Въпреки хладното време, сред зеленината на парк „Студентски” Анна, Денис, Мартин, Кремена, Елица, Кристиан..... – деца от столичното 8 – мо училище получиха своите карти за Еко-патрули лично от кмета на район „Студентска”, г-н Димитър Дилчев. Младият кмет може да се гордее, че в Номинациите се включват всички учебни детски заведения от района.

Участниците бяха поздравени от любими познати творци: Милена и Йоана, „Илкова театър” - предани приятели на АФА и на животните.

„Днес стопаните, които са на разходка в парка със своите домашни любимци, имат шанса да погледнат света през очите на нашите Еко-патрулчета. Защото те има на какво да ги научат: да ценят природата и да уважават животните!” – с тези думи шефа на АФА Аксиния Боснева даде старт на първата еко-акция от конкурсите на Номинациите.

Екип на Националната българска телевизия с Карина Караньотова взеха първите интервюта от Еко-парулчета.

АФА бе приятно изненадана от резултатите на акцията: анкетирани бяха над 30 собственици на кучета, които с удоволствие получиха от еко-патрулите брошурата „АлВи за еко-град” , напомняща им правилата за добра грижа към кучето. Всички стопани носеха със себе си пликчета, за да остане чисто след разходката им с домашния любимец.

Предстоят акциите на Еко-патрулчетата в гр. Пещера и район „Красно село” в София.
Стефана Дряновска, посланикът на АФА в чужбина, ще запознае участниците с изпратените до тях прекрасни поздравления от приятелите на животните по света. Първото послание е на Мерит Клифтън, американският издател на „Енимал пипал”:

“Като участници в образователните дейности на „Най-големия малък приятел на животните“ всички вие помагате за излизане от ситуацията, за която аз мислех на вашите години. Всички вие сте намерили вашите собствени полезни начини за намаляване на онова, което мой приятел и защитник на животните Хенри Спира наричаше „вселена на страданието“
Това, което може би не осъзнавате е, че не само намалявате страданието на животните във вашето място и време, но и допринасяте за бъдещето на човечеството. Етиката на сърдечност и загриженост, за чието развитие вие помагате днес, ще помогне да се създаде един по-мил, по-сърдечен свят за вашите деца, техните деца и може би дори за светове извън нашето въображение!

Благодаря ви!”

АФА ПОЖЕЛАВА УСПЕХ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, МАЛКИ ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ!

     

Начало | Новини | За нас | Хронология | Акциите на АФА | Летящите | Кампании | Обяви | Архив

АФА-БЪЛГАРИЯ © 2000-2006