ТОП – НОВИНА май 2006

БАРБАРА РЮТИНГ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ


Барбара Рютинг с екипа на Летяща бригада на АФА при посещението й в София през 2005 г.
От 22 май предстои кратка визита на г-жа Барабара Рютинг в България. Депутат от Баварския Ландтаг, Р Германия, тя не отстъпва по нищо на френската кинолегенда Бриджит Бардо. Съвършена жена, прекрасна актриса, пламенна защитничка на правата на животните. Германците все още помнят демонстрацията на природозащитниците срещу опитите върху животните за тестване на козметични продукти. По време на шествието Рютинг сама реже до корен прекрасните си коси в знак на протест срещу тестването на козметични бои върху животни.
Днес Германия е образец за хуманно отношение към животните, благодарение на самоотвержените усилия на хора като Рютинг.
При посещението си в България през 2005 г. Барбара Рютинг взриви медийното пространство с призива към Главния Прокурор на Републиката: "Затворете тези срамни за страната Ви съоръжения за убиване на кучета!".

Действително България е единствената страна, в която няма приюти за бездомни кучета, а изолатори с изключително затруднен достъп за обикновените българи. Ужасени собственици на кучета не успяват да получат достъп до тези охранявани по-строго и от затвор обекти. Печалният резултат е, че попадналите кучета там рядко се връщат при стопаните си, а проблемът с бездомните кучета в България си остава нерешен. Огромни средства на данъкоплатците се изливат в тези определени от немския политик "инсталации за убиване на кучета". Резултат няма, което е повод за общинарите да настояват за още и още пари. Разпространена практика за цялата страна е и сключването на договори с частни фирми, които усвояват парите за кучетата. Федерацията разполага със сигнали от цялата страна за грубо нарушаване на нормативната база от тези частно-общински изолатори. Извършени проверки констатират нарушения, които са основание за незабавно прекратяване на дейностите в тези обекти. Зрителите на Нова телевизия продължават да коментират по форумите потресаващия филм за кучетата в столичния изолатор, излъчен в предаването "VIP Brother".

В момента тече Подписка в страната и чужбина за затваряне на частните изолатори. И вие можете да се включите в тази кампания още сега.

» ТОП – НОВИНА февруари 2006