АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП - НОВИНА август 2006
 

АФА-БЪЛГАРИЯ изказва своята признателност на всички, които подкрепиха АПЕЛА против избиването на домашни любимци в столицата на България - София! Протестни писма от цял свят зяляха Кметството и Еко-комисията към Столичния общински съвет, в резултат на което измененията в общинската Наредба за домашни животни бяха отложени с един месец. Истинската битка предстои през месец септември! АФА отново ще Ви потърси за подкрепа. А дотогава Алекс ще продължава да се грижи за своите четириноги приятели. Едва 8-годишна тя стана носител на званието "Най-големият Приятел на Животните" в Номинациите на АФА за деца - BLFA 2001/2002г. Днес - Алекс е една от нас - Покровителите на Животните, които заедно можем да направим света по-добър!

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ АПЕЛА
ПРОТИВ ИЗБИВАНЕТО НА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ
В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ - СОФИЯ

Реакцията на столичани относно новината, поднесена от столичния вестник "Сега", за ограничаването на правото на гражданите да отглеждат повече от две домашни кучета, предизвиква спонтанен протест, изразяващ се в писма до кмета Бойко Борисов, към когото се апелира да не допусне избиване на животни.
Протестната вълна залива не само столицата, но и цялата страна. По-късно в протеста се включват и природозащитници от целия свят.
Кметът Бойко Борисов уверява, че подобни предложения за промени в Наредбата за домашни животни няма да се обсъждат, а Екокомисията към Столичен общински съвет отлага обсъждането на въпросните изменения на 5 свои поредни заседания в продължение на един месец.
След отпуската през август предстои да бъде разгледан междувременно изготвения доклад от комисията за драстичните изменения в Наредбата.
Докато Кметът уверява природозащитниците, че нито той, нито неговите служители имат нещо общо с тази идея, неговият заместник Милор Михайлов внася становище на общината относно изготвения проектозакон за защита на животните. От името на общината Михайлов прави предложение ДА СЕ ЗАБРАНИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДОМАШНИ КУЧЕТА.
Междувременно общината организира масовото залавяне на кастрирани кучета по улиците на София. АФА-България реагира мигновено с настояване пред кмета за проверка на общинския изолатор, където се убиват заловените животни.

Трейси е освободеното куче от АФА по време на проверката на общинския изолатор. Тя е едва на година и половина и с нетърпение очаква да дари обич и вярност на новите си стопани. Може би това си ти - побързай да я потърсиш, Трейси те очаква!

 

 
 
 
БИТКАТА ПРЕДСТОИ, ПРИЯТЕЛИ!
БЪДЕТЕ С НАС!
Актуална информация за горещите новини в България - на интернет страницата на АФА

Тук можете да проследите хронологията на протеста.