АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП - НОВИНА септември 2006

 

ДА ПОМОГНЕМ НА КУЧЕТАТА В СОФИЯ - БЪЛГАРИЯ, САНКТ ПЕТЕРБУРГ- РУСИЯ И ОЩЕ ...

 

СОФИЯ

КАСТРАЦИЯ ЗА КУЧЕТАТА, А НЕ - ЕВТАНАЗИЯ

След проверката от АФА и Студентски съвети на общинския изолатор, установила груби закононарушения, Кметът Бойко Борисов включи наш представител в комисията за избор на нов директор на общинското предприятие "Екоравновесие". Концепцията на спечелилият конкурса за директор, д-р Мирослав Найденов, предвижда кастрация на заловените кучета, за да се връщат след 3-дневен престой на местата, откъдето са взети. Изключение правят болните и агресивни кучета. Първата акция за връщане на 38 кучета бе организирана от АФА на 26 септември. Бяха върнати само 10 кучета поради хаоса в изолатора, където се водят 3 или 4 регистъра на постъпилите кучета, а служителите не могат да индентифицират кое куче откъде е заловено.


Отново у дома

За да се намали максимално престоя на кучетата в изолатора, АФА - България се обръща към всички приятели на кучетата да мобилизираме усилията си за максимална координация при завръщането на кастрираните кучета. Имаме уверението на новия директор за воденето на коректен регистър, за да няма проблем с разпознаването на кучетата. Нека не пропускаме уникалния шанс да подкрепим на практика световно утвърдения метод " TNR - улови - кастрирай - върни ".

От понеделник до петък между 8.30 и 11.30 часа с ловните екипи на общината ще пътуват наши доброволци, за да съдействат за връщането на кучетата по места. Кастрираните животни се нуждаят от помощта ни:

- да се осигури ежедневно наблюдение на кучетата, за да се следи за състоянието им до седем дни от оперативната намеса

- да им се осигури достатъчно количество храна и вода

- при липса на апетит; изтечения от раната или обща отпадналост незабавно да се потърси лекарска помощ

Животните ще бъдат маркирани с цветни каишки и V-образно купирано ухо, ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани против бяс. АФА може да съдейства за редовното провеждане на задължителната профилактика чрез своите Летящи бригади, за реализирането на които е необходимо съдействието на хората по места.

Присъединете се към нас в кампанията: "ГРИЖА ЗА ХОРАТА ЧРЕЗ ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ"! Зоналните координатори очакват вашите обаждания, за да се включите в кампанията.

 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

УБИЙЦИТЕ НА КУЧЕТА - ЕДНАКВИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

През януари 2006 г. губернаторът на 5-милионния град, Валентина Матвиенко, обещава на гражданството, че властите прекратяват избиването на бездомните животни, за да се прилага на практика приетата през септември 2005г. "Концепция за хуманно отношение към бепризорните животни", която включва тяхната кастрация и връщане на социалноадаптираните животни по обитаваните от тях места. Въпреки обещаното, убийствата по улиците на Санкт Петербург продължават. Животните умират в жестока агония, покосени от силна нервнопаралитична отрова. Ние можем да прекратим това безумие. Изпратете своя протест на посочените адреси СЕГА! Апелирайте към свои приятели и познати да се включат в кампанията.


Чуня - поредната жертва

 

ОКЕАНА

ДА ПОЩАДИМ КИТОВЕТЕ!

Хиляди прекрасни екземпляри от тези бозйници биват изтребвани ежегодно, включително и с оправданието за така наречените "научни изследвания". Протестна подписка, инициирана от Greenpeace, обикаля света, за да намери подкрепата на 1 000 000 човека. Включете се и вие! Информирайте вашите приятели!

 

ИСПАНИЯ

ДА ЗАПАЛИМ СВЕЩ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ КЪРВАВИТЕ ФИЕСТИ С БИКОВЕТЕ

И днес продължават позорните за Човечеството кървави фиести в Испания, където по ожесточен и брутален начин мъже и жени, и дори деца преследват по улиците уплашени до смърт млади телета, за да ги нанижат на своите остриета. Разярената тълпа, жадна да убива, нанася своите смъртоносни удари, докато улиците се превърнат в реки от кръв и СРАМ за нас ... Защото ние - останалите се превръщаме в съучастници със своето бездействие. А можем да протестираме, ако искаме този ад да остане в миналото. Запалете своята свещица в знак на протест!