АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП-НОВИНА септември 2012

АПОКАЛИПСИС

Жестокостта към животните е регламентирана в Наредбата за приютите в Република България. С този документ земеделският министър отваря вратата към Апокалипсиса за животните и техните приятели: масово осакатяване и убийства на бездомните животни чрез разхвърляне на отрова, чрез разстрели, чрез отсичане на лапи, бесене ...(убийците са окуражени от регламентираното в Наредба №41 жестоко отношение към животните, рискуващо тяхното здраве и живот.

Приятелите на животните успяват да осуетят задкулисните планове на земеделеца да отстрани организациите в тяхна защита от Работната група, обещана от Премиера на Протеста “Game over!” от 20 Април. Само за два дни е изготвен Проекта, който да заличи позорните регламенти от Наредба № 41 за приютите. Но вместо да подпише новия проект, министърът печели време за изтезаване на животните в регламентираните от него „депа”, като сформира нова работна група. Предстоят заседания – битки срещу варварските предложения за нарушаване правата на животните от Столична община.

Обещанието на Премиера да се заличат „депата” е пореднaта лъжа на управляващите. Докато Работната група заседава, кметът на Кюстендил строи първата „каторга” в Европейския съюз за български кучета, която ще остане в Хронологията на човешкия упадък като „места за временно настаняване на бездомни кучета” - телени ограждения, в които животните се натъпкват без право на осиновяване, кастрация и всички останали права, регламентирани в закона. Защитните организации нямат право на достъп до тези каторги, където стари и млади, болни и здрави, агресивни и стресирани, разгонени женски и мъжки кучета ще се борят за оцеляване сред битките на живот и смърт за храна, вода и женски разгонени кучета.

Линди умира, въпреки битката на АФА и лекарите за живота й. Седмица след това са отровени и сестричката й Рита и братчето й Митко. И тримата са кастрирани и обработени, съгласно българските закони.

     

Начало | Новини | За нас | Хронология | Акциите на АФА | Летящите | Кампании | Обяви | Архив

АФА-БЪЛГАРИЯ © 2000-2006