АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП-НОВИНА ноември 2009


ДЕТСКИТЕ ЕКО-ПАТРУЛИ И ПЪРВАТА ЖЕНА - СТОЛИЧЕН КМЕТ,
ЗАЕДНО ЗА ЕКО-ГРАД

 

В последния неделен ден на ноември слънцето бе щедро към децата – приятели на животните, които под ласкавите му лъчи стартираха Номинациите на АФА с поредната акция на Еко-патрулите “За Еко-град”. Категорията, в която ще се съревновават патрулите, изисква от тях да бъдат приветливи и убедителни, за да стигнат посланията на проекта за хуманно образование “АлВи” до повече столичани. Първият информационен еко-бюлетин, който благодарение на детските еко-патрули стигна до стопаните, разхождащи своите домашни любимци в Южния парк, напомни за добрата грижа, която заслужава провъзгласения за най-добър приятел на човека – кучето. Според оценката на патрулите някои стопани получиха подарък – Здравен календар на кучето.

 
  Еко-патрулите с кмета на София г-жа Фандъкова минути преди акцията “За Еко-град”, с която се стартират Номинациите BLFA.
29 ноември 2009г, Южен парк

Новият кмет на София г-жа Фандъкова поздрави малките Еко-патрули за отговорната мисия, която са поели, да работят за повишаване на знанията относно Етиката на не-насилие и толерантност. Официалното връчване на картата “Еко-патрул” лично от първата жена, избрана за столичен кмет, ще остане вълнуващ спомен и за децата Еко-патрули от Дом “Асен Златаров” в район “Надежда”.

 

АФА ще съдейства на децата от Надежда за монтиране на нови къщички за кучетата, спасени от тях. Преди време направените от самите деца кучешки колибки са разрушени по нареждане на директора на Дома. Убедени сме, че малките Еко-патрули с помощта на АФА ще променят мнението на своята директорка за животните и Природата. Предстои акция на “Летящата бригада” за обезпаразитяване и ваксинация на кучетата от квартала в близост до Дома, а Еко-патрулите ще съдействат на екипа.

Кметът на София поздравява децата от Дом “Асен Златаров”, които се грижат за бездомните кучета в своя квартал. След опитите на “Екоравновесие” да ги премахне, децата приютяват кучетата в двора на Дома.
29 ноември 2009г, Южен парк
 

 

Акцията на Еко-патрулите в Южен парк, 29 ноември 2009г

Проект “АлВи” стартира през април 2007г. под патронажа на столичния кмет по това време и настоящ премиер ген. Бойко Борисов, който засади Дървото на хармонията като символ на усилията за създаването на един по-добър свят. ”Дискусията” е предназначена за най-малките деца, които с помощта на музиката и театъра се докосват до сложната материя на взаимоотношенията: човек-природа. Всяко дете може да се включи в акциите на проекта, организирани от АФА. Желаещите да се състезават за Приза на Номинациите “Най-големият малък приятел на животните”, избират категорията, в която да участват:

“Зоо–полицай”: описание на спасителна акция за животно, изпаднало в беда

“Еко-патрул”: най-голям брой раздадени информациoнни материали

“Еко-пиар” : оригинално отразяване на мероприятие, организирано от АФА

Екипът на Номинациите очакват писмата на децата от цялата страна за участие в конкурсите на ел.адрес blfa_afa.bg@abv.bg

 

Женя Димитрова – Организационен директор на Номинациите, и Александра - Най-големият малък приятел на животните за 2002г.

Eкипът на BLFA ще информира от страницата на АФА и лично по ел.поща децата, които са се свързали с нас, за всички предстоящи събития, в които можете да се включите.

За повече информация относно Номинациите на АФА посетете http://www.bulgarian-animals.com/nominations.htm

     

Начало | Новини | За нас | Хронология | Акциите на АФА | Летящите | Кампании | Обяви | Архив

АФА-БЪЛГАРИЯ © 2000-2006