АФА-БЪЛГАРИЯ в защита на животните
ТОП - НОВИНА декември 2006

ПОСЛАНИЕ НА МЕРИТ КЛИФТЪН КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ "ANIMAL PEOPLE" И НЕГОВАТА ХРОНОЛОГИЯ НА ЧОВЕШКИЯ ПРОГРЕС

АФА-България представя американския писател Мерит Клифтън, главен редактор на разпространявания по целия свят ежемесечник "Animal People" и експерт в областта на успешното установяване на контрол върху популацията на уличните животни. АФА-България е признателна за неоценимия подарък от Мерит Клифтън - възможността за АФА да представи на България поредицата от факти, свидетелстващи за Прогреса на Човека в отношението си към животните. Всеки месец на сайта на АФА в Рубриката "Хронология" ще бъдат представяни фактите по години, събрани и анализирани от г-н Клифтън.

Мерит Клифтън

За българските Приятели на Животните Мерит Клифтън сподели: " Това, което бих искал да кажа на хората в България започва с извинението, че не съм включил в Хронологията събитие от българската практика. Например би трябвало да включа Светеца от 10 век - любителя на животни и вегетарианец - Свети Иван Рилски. Всички хора, всяка нация са имали хора, организации и движения, които са подпомогнали развитието на Хуманната Етика. Моята цел в създаването на Хронологията на човешкия прогрес в хуманното отношение към животните беше да демонстрирам този факт. Оценявам българския интерес към Хронологията и се надявам тя да вдъхнови и окуражи Приятелите на Животните така, както самият процес на създаването й окуражи и мен. Благодаря Ви! Мерит Клифтън Автор, ANIMAL PEOPLE" АФА пожелава на всички докоснали се до творчеството на американския писател вълнуващо съпреживяване на израстването на Човека.

С Ким Барлет, съпруга и дясната ръка на Мерит, ICAWC - Истанбул, 2001
Мерит в дискусия за хуманното образование, work-shop, ICAWC - Истанбул, 2001

Мили Приятели на Животните,
От януари 2007г. АФА стартира нова Кампания № 7: "Животните за нас". Ще Ви представяме историите на животни, помогнали на Човека. Всеки от Вас може да разкаже подобна история, за да запознаем повече хора с готовността на животните да оказват помощ. Своите истории можете да изпращате на адреса на АФА. Очакваме Ви!

 

 

 

 

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА АФА-БЪЛГАРИЯ ВИ ПОЖЕЛАВА
ЗДРАВЕ И ХАРМОНИЯ,
ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО
ПРЕЗ НОВАТА 2007 ГОДИНА!